Home | Evenimente |

Proiecte tineret

Proiecte tineret

Workshopuri & Master Classes

Organizarea anuala de master-classes si workshopuri reprezinta o traditie in programele jmEvents.
Discipline: jazz, vioara, pian, clarinet si flaut

Activitatile au drept scop imbunatatirea aptitudinilor artistice si tehnice ale participantilor intr-un cadru interactiv multicultural. In acelasi timp, muzicienii au sansa sa construiasca noi prietenii, sa socializeze, sa intalneasca tineri cu backgrounduri culturale diferite.

Cursurile si atelierele muzicale sunt conduse de nume cunoscute ale scenei internationale, invitati speciali din Romania si din strainatate - muzicieni consacrati, profesori, art-manageri.

 

Jam sessions

Ideea unui astfel de eveniment s-a nascut din dorinta jmEvents de a oferi muzicienilor de jazz sansa de a se intalni si a canta impreuna cu artisti din alte tari - un cadru interactiv, neconventional pentru a explora posibilitatile nelimitate ale improvizatiei in jazz.

Fiecare muzician isi dezvaluie la maxim potentialul creativ.
Se canta jazz - o intreaga diversitate de forme si stari, reunite de inspiratia si pasiunea muzicienilor, care incanta publicul cu stilurile abordate, dar si cu modalitatea de prezentare.

Freamatul si energia debordanta ale muzicienilor nu sunt nicaieri mai bine simtite decat la jam sessions unde limba si regulile nu mai constituie constrangeri, iar concertele se tin pana tarziu in noapte. Cei care gusta jazzul au parte de un adevarat rasfat muzical.

 

Orchestra

Romanian Chamber Orchestra a fost fondata in 1991 si este prima orchestra privata din Romania, formata din muzicieni de exceptie.

Orchestra a sustinut numeroase concerte, atat in tara cat si in strainatate, evoluand sub bagheta unor dirijori celebri. Cuprinzand un repertoriu bogat, Romanian Chamber Orchestra are posibilitatea de a satisface gusturi dintre cele mai diversificate. A evoluat in cadrul unor prestigioase evenimente internationale, precum si la evenimente organizate pentru companii, ambasade, institutii din tara.

Membrii orchestrei sunt muzicieni profesionisti, laureati ai concursurilor nationale si internationale, alesi in urma selectiilor anuale realizate in Bucuresti, dar si in tara.

Desi fara o stagiune permanenta, evolutia orchestrei este remarcabila, castigand Premiul I la Bydogosz - Polonia si Marele Premiu la Festivalul European de la Haga. Orchestra a participat, de asemenea, la festivaluri internationale de muzica, Belford - Franta, Malmo - Suedia si a avut concerte si turnee in toata Europa.

Romanian Chamber Orchestra este singura orchestra de camera din Romania care a castigat un premiu international in ultimii 20 de ani.

 

Voluntariat

Oferim tinerilor ocazia sa descopere ce se afla in spatele organizarii unor evenimente muzicale nationale si internationale, participand activ ca voluntari.

Rolul de formatori pe care ni-l asumam nu se rezuma la muzica - vrem sa aratam tinerilor ca energia ce rezida in ei poate fi creativa si le poate da sansa unor experiente unice. Ne dorim sa deschidem generatiei de astazi gustul pentru calitate, profesionalism, dar si pentru inedit si depasirea conventiilor cotidiene.

Dincolo de orice concert, aplauze si bisuri se afla efortul unei echipe, o atmosfera electrizanta si un minunat sentiment ca totul se face in numele unei idei.

Voluntariat EUROPAfest 2020


Conditii:
- cunoasterea unei limbi straine, preferabil engleza
- spirit de echipa, seriozitate, responsabilitate
- acces la laptop / calculator + internet

Voluntariatul presupune:

-perioada de pregatire: 6 intalniri - 2 in martie si 4 in aprilie.
-perioada efectiva de voluntariat (desfasurarea festivalului): 2 - 24 mai. Aceasta se imparte in part-time: 2 - 13 mai si full-time: 14 - 24 mai.


De retinut:
- programul de voluntariat incepe din 21 martie, iar prezenta este obligatorie  
- pentru studenti se elibereaza adeverinta de practica sau certificat de voluntariat ( la finalizarea programului )
- pentru liceeni se elibereaza scutire


Avantaje: 

- integrarea in echipa unui festival international
- comunicarea in limbi straine
- interactionarea cu artisti internationali
- dobandirea de abilitati in domeniul organizarii de evenimente


Inscrieri: 

- deadline: 20 martie
- contact : voluntariat_EUROPAfest@yahoo.com
 

 

Internship

Esti student/masterand/absolvent, plin de entuziasm si pasionat de organizarea de evenimente internationale ? Ai vrut vreodata sa stii secretele organizarii marilor festivaluri, evenimentelor de mare anvergura, concertelor? Primul pas tocmai a fost facut. Ai posibilitatea sa intri in culisele organizarii unui festival international de muzica si sa te familiarizezi cu metodologia si procesul planificarii propriu-zise a unui eveniment.
Aplica pentru un internship in cadrul EUROPAfest, organizat de jmEvents. Nu trebuie sa ai experienta, ci doar dorinta, experienta va prinde contur alaturi de noi.

 

Cautam 4 - 5 tineri constienti ca teoria din facultate trebuie completata de invatare prin practica - daca vrei sa intelegi cu adevarat un domeniu si sa te specializezi.

 

Consideram ca invatarea reala, autentica, care poate imbogati cu adevarat la nivel profesional este cea care se bazeaza pe principiul „inveti facand”. Oferim explicatii, informatii, mini-traininguri inainte de fiecare task / proiect dar nu suntem adeptii sesiunilor de teorie / memorare / verificare.

Este un internship in care vei intra direct in actiune. Vei lucra efectiv la proiectele actuale ale organizatiei, vei participa activ la sedintele de brainstorming, vei putea sa aduci valoare adaugata.

 

In functie de abilitati te vom implica in unul sau mai multe sectoare de activitate si vei invata: comunicare online, web-surfing, research, promovare, jurnalism, tactici social media, marketing online, management cultural, management de proiect, lucrul individual si in echipa, relatii publice, relationare cu artistii, logistica, secretariat, administrativ, set-up scena, prezentare scenica, organizare concerte, managementul timpului etc.

 

Internshipul se bazeaza pe experienta efectiva, acumulari personale, feed-backuri din partea organizatiei si rezolvarea punctuala a provocarilor aparute. La final vei avea o lista cu proiectele si taskurile realizate, o experianta reala care iti va imbogati CV-ul.

Daca faci parte din randul celor care cred ca pot schimba ceva in societate te asteptam intr-un mediu activ, bazat pe profesionalism si standarde inalte.
Adauga vietii tale profesionale o experienta complexa, inedita la finele careia cunostintele acumulate iti vor deschide noi drumuri si oportunitati. 

 

Domeniul internshipului: 

Organizare evenimente, comunicare, relatii cu publicul

 

Despre jmEvents

 

jmEvents este o organizatie neguvernamentala care isi desfasoara activitatea in domeniul cultural si de tineret. Cu o experienta de peste 25 de ani jmEvents s-a pozitionat ca lider pe piata culturala nationala , dar si internationala prin programele, proiectele si evenimentele organizate.

Intre activitatile curente ale organizatiei se numara:

 • EUROPAfest - jazz, blues, pop clasic
 • Bucharest International Jazz Competition
 • Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti
 • Summer Music Academy Sinaia
 • EUROPAfest Summer Edition
 • Urban Culture Fusion
 • PROMS - Jazz & Classic
 • Turneul Laureatilor
 • workshop-uri
 • master-classes
 • evenimente de fund-raising
 • concerte de muzica clasica, jazz, blues, folk, fusion
 • corporate events

De asemenea, jmEvents s-a remarcat prin programele de voluntariat si internship oferite tinerilor in fiecare an. Mai multe detalii pe www.jmEvents.ro

 

Despre EUROPAfest

 

Festivalul EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic prezinta anual peste 40 de concerte de exceptie cu artisti din Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. In 2016 peste 300 muzicieni din 45-50 de tari au evoluat pe cele mai importante scene din Bucuresti si Sibiu, sali de concert traditionale, dar si spatii neconventionale, oferind publicului bucuria de a se conecta la muzica unei intregi lumi.

Apreciat atat la nivel national, cat si international, EUROPAfest este considerat brand de tara, contribuind la construirea unei imagini pozitive a Romaniei in intreaga lume. In 2017 festivalul sarbatoreste 24 de ani si se va desfasura in perioada 11-20 mai. EUROPAfest include concerte, concursuri, jam sessions, caffe festival.

Din anul 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Casei Regale din Romania. 

Mai multe detalii pe www.jmEvents.ro.

­

Ce inseamna un internship la EUROPAfest?

 

Programul iti ofera oportunitatea de a intelege domeniul organizarii de evenimente, de a acumula diverse cunostinte pe care ulterior sa le poti pune in practica. Vei face parte dintr-o echipa de profesionisti iar experienta te va ajuta sa faci mai usor tranzitia de la facultate la o viitoare cariera.

Ne dorim sa investim in dezvoltarea tinerilor, axandu-ne pe cresterea performantei si dezvoltarea unor noi aptitudini si comportamente. Mai mult, cautam sa oferim oportunitati si vizibilitate acelor candidati ce isi doresc o cariera in acest domeniu.

 

Cerinte:

 • student / masterand / absolvent
 • limba engleza la nivel mediu / avansat
 • abilitati IT: pachet Office
 • domiciliul in Bucuresti
Constituie avantaj:
 • abilitate de a lucra in mod independent si in termene stranse
 • abilitati organizationale si analitice
 • abilitati de multi-tasking, spirit de initativa, responsabilitate
 • persoana activa, pasionata sa invete din ce stim noi si dornica sa se dezvolte
 • program flexibil si timp liber, o buna organizare la nivel personal
 • sa fii o persoana motivata si entuziasta

 

Conditii:

 • laptop functional (cu softurile nesesare activitatii de organizare)
 • acces internet (ideal si Wi-Fi stick)

 

Responsabilitati:

 • completare, creare si gestionare de baze de date
 • web-surfing și cercetare online
 • suport in organizarea de evenimente
 • implicare in realizarea materialelor si strategiilor de comunicare si promovare
 • traducerea materialelor relevante
 • asigurarea comunicarii cu partile implicate
 • activitati curente ale organizatiei: secretariat, logistica, administrative
 • utilizare canale de social media

 

Beneficii:

 • certificat de internship / adeverinta de practica / scrisoare de recomandare personalizata, in acord cu activitatea desfasurata  ( eliberat la finalizarea internshipului )
 • oportunitatea de a participa la organizarea unui eveniment muzical international
 • acumulare de experienta in domeniul organizarii de evenimente
 • suport in procesul de invatare, dezvoltare a abilitatilor și acumulare a cunostintelor
 • sprijin in dezvoltarea altor abilitati personale si profesionale
 • posibilitate de a lucra de acasa
 • posibilitatea de a avea un program flexibil
 • oportunitate de angajare in cadrul organizatiei
 • adăugarea unei experiențe relevante la CV-ul tău;
 • oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra societății

 

Durata: 3 luni, cu posibilitate de prelungire

Doar persoanele care finalizeaza internshipul vor primi certificat.

 

Locatie: Bucuresti

 

Program: luni – sambata / 4 - 5 ore pe zi.

Internshipul este neremunerat.

 

Cum aplici:

 • Trimite CV-ul tau (format Europass) impreuna cu o scrisoare de intentie (maxim o pagina) la europafest.internship@gmail.com pana la data de 15 decembrie 2016.
 • Persoanele selectate vor participa la un interviu si la o proba practica.